Geld besparen met een weekmenu

Heb jij wel eens gehoord van geld besparen met een weekmenu? In dit artikel bespreken we wat het vooruit plannen van de boodschappen en het opstellen van een weekmenu kunnen opleveren!

Geld besparen met een weekmenu

Je zou niet direct verwachten dat je geld kunt besparen met een weekmenu, maar op maandbasis kan het vooruit plannen van je maaltijden en het gericht boodschappen doen voor je weekmenu je tientallen euro’s besparen. Tel uit je winst op jaarbasis! Hoe dit precies werkt is te verklaren door het feit dat je bij ieder tripje naar de supermarkt in de verleiding kunt komen om dingen te kopen die je eigenlijk niet van plan was te kopen. Bijvoorbeeld wanneer je honger hebt, of ergens trek in hebt. Ook met kinderen kan het moeilijk zijn om reclame te weerstaan. Door het aantal tripjes naar de supermarkt te beperken en een lijstje mee te nemen die is afgestemd op je weekmenu bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook geld!

Is geld besparen met een weekmenu moeilijk?

In het begin kan het lastig zijn om geld te besparen met een weekmenu. Je moet jezelf immers nieuwe gewoontes aanleren, zoals van te voren bedenken wat je wilt eten en vervolgens een complete boodschappenlijst samenstellen. Ook zul je in één keer veel boodschappen moeten halen en wil je nog wel eens wat vergeten. Steek wat tijd in het opstellen van een (flexibel) weekmenu en bedenk wat je daarvoor nodig hebt. Het kost wat oefening, maar zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen.

Nog meer geld besparen met een weekmenu

Om met een weekmenu nog meer geld te besparen kun je de aanbiedingen van die week meenemen. Denk aan seizoensgroenten, maar bekijk ook eens wat je al in je keukenkastje hebt liggen. Om het samenstellen van lekkere en gevarieerde menu’s gemakkelijker te maken, kun je ook eens kijken op receptensites. Vaak kun je ook sorteren op prijs, zodat je snel de budgetrecepten kunt vinden voor het samenstellen van je weekmenu.

Voorbeelden van recepten die gemakkelijk te maken zijn én voordelig zijn: roerbakgerechten, pasta of lasagna, een maaltijdsalade of mexicaanse wraps. Natuurlijk zijn de variaties eindeloos!

Kortom, iedereen kan geld besparen met het maken van een weekmenu en vervolgens gericht boodschappen doen. Geen eindeloze tripjes naar de supermarkt meer voor hier en daar een boodschap. Ook heb je zo minder last van afleidingen en reclames in de supermarkt, want je weet waar je voor komt. Wedden dat je op deze manier veel geld kunt besparen?

En jij, doe je boodschappen aan de hand van een lijst en maak jij een weekmenu?
za