Valentijnsdag op een budget: zo kost het feest van de liefde je geen rib uit je lijf!

Valentijnsdag draagt om cadeaus, dure etentjes en uitstapjes. Maar Valentijnsdag op een budget hoeft niet minder leuk te zijn. Wij geven je budgevriendelijke tips, voor als je niet teveel geld te besteden hebt aan Valentijnsdag, zonder dat je gierig overkomt of je geliefde teleurstelt. Op deze manieren kun je je geliefde verrassen zonder dat het je een rib uit je lijf kost!

Valentijnsdag op een budget: onze tips voor een budgetvriendelijke Valentijnsdag

Met onderstaande tips bespaar je een hoop geld op deze dag en geef je je geliefde toch de waardering en verrassing die hij of zij verdient. Zo doe je Valentijnsdag op een budget!

– Laat een fotoboek maken
Het is heel leuk en persoonlijk om een fotoboekje te laten maken met foto’s van jou en je geliefde. Bovendien hoeft het niet veel te kosten, er zijn verschillende online aanbieders die dit voor een habbekrats mogelijk maken

– Trakteer op een fles wijn
Jij weet zelf waarschijnlijk wat je lief lekker vindt. Een fles wijn of een bepaalde soort chocolade. Door daarop te trakteren kunnen jullie gezellig samen oude herinneringen ophalen!

– Schrijf een gedicht
Persoonlijke cadeaus zijn altijd het leukste. Het schrijven van een gedicht, een liefje of het maken van een kunstwerk doen het daarom altijd goed op Valentijnsdag. Of je nu goed bent met hout bewerken, knutselen of schilderen. Je kunt het zo apart, grappig of romantisch maken als je zelf wilt. En alles wat je zelf maakt is niet duur!

– Bak een taart
Onder het mom van zelf maken, kun je er ook voor kiezen iets lekkers te bakken, zoals een taart, hartjeskoekjes of een andere lekkernij. Een uitgebreid zelfgemaakt diner is ook een heel romantisch Valentijnscadeau. Niet duur en extra leuk om te geven. Liefde gaat door de maag toch?

– Een uitstapje
Ervaringen zijn altijd leuker om te geven dan spullen. Neem je lief dus eens een dagje mee uit. Misschien lekker ronddwalen in een (onbekende) stad of een mooie wandeling in een natuurgebied. Let erop dat een dagje naar de stad toch nog behoorlijk duur kan uitpakken als je gaat koffiedrinken of lunchen buiten de deur! Verder kun je een stedentripje natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Een museum jaarkaart kan hierbij ook een leuk cadeau zijn, zodat jij en je lief vaker op stap kunnen voor weinig naar vele honderden musea in Nederland.
Tip: als je kinderen hebt is het ook altijd heel leuk om hen erbij te betrekken. Ze kunnen bijvoorbeeld een mooie tekening maken voor je geliefde. Probeer ze ook uit te leggen wat de dag van de liefde precies inhoudt. Zo is het nog leerzaam ook!

Wat zijn jouw budget tips voor Valentijnsdag? En waar wordt jij het liefst mee verrast? Deel het hieronder!