Zo kun je geld verdienen op koningsdag

Het is weer bijna 27 april, koningsdag! Met onze tips ga jij geld verdienen op koningsdag! Lees snel verder voor onze tips.

Geld verdienen op koningsdag

Koningsdag is iets waar veel mensen naar uitkijken: het vieren van Nederland, bier drinken, feesten en natuurlijk vrijmarkten door heel Nederland. Maar degenen met een zakelijk oog zien in koningsdag ook een mooie kans om geld te verdienen door je spullen te verkopen op de vrijmarkt. Hieronder enkele tips die daarbij helpen:

– Kies een drukbezochte markt
Natuurlijk is het van belang dat er genoeg potentiële kopers rondlopen op de markt waar jouw kraampje staat of kleedje ligt. Geef de voorkeur aan markten die de hele dag duren, want dat geeft je meer tijd om al je spullen te verkopen.

– Start op tijd
Een goede plek op de markt is goud waard. Wees op tijd en bemachtig een mooie plek. Ook is het ’s ochtends vroeg nog minder druk dus meer kopers voor jou!

– Leuke acties
Leuke acties doen het altijd goed. Denk aan een grabbelton of twee voor de prijs van één. Dergelijke acties helpen je om meer te verkopen en trekken meer klanten naar jouw kraampje.

– Verkoop eten en drinken
Hoewel de meeste mensen op een vrijmarkt oude spullen verkopen, is het natuurlijk een fantastisch idee om eten of drinken te verkopen. Denk aan blikjes frisdrank, koffie, thee en zelfgemaakte lekkernijen. Gegarandeerd dat je hier veel winst op kunt maken!

– Huur een kraam
Je kunt, zoals hierboven al genoemd, natuurlijk een kleedje uitgooien en daarop je spullen uitstallen, maar een kraampje doet het vaak beter. Een kraam moet je huren (en ja, dat kost wat meer) maar vaak levert het toch meer op. Je kopers kunnen zo meteen zien wat jij te bieden hebt. Een mooi gedecoreerde kraam ziet er bovendien heel aantrekkelijk uit.

– Kleding verkopen
Net zoals eten en drinken is het slim om kleding te verkopen op de vrijmarkt. Dit is iets dat iedereen altijd kan gebruiken. Wellicht hebben vrienden of familieleden ook nog wel wat oude kleding die jij mag verkopen tijdens koningsdag.

– Zorg voor wisselgeld en handige portemonnee of kas
Niets zo vervelend als niet genoeg wisselgeld hebben als je op de markt staat. Zo kun je veel geld mislopen! Verzamel dus een paar weken van te voren al kleingeld om zeker te zijn dat je straks vooruit kunt. En vraag je kopers altijd of ze niets kleiners hebben. Een handige portemonnee of een kasje maakt het gemakkelijker om aankopen af te handelen. Denk ook aan tasjes om mee te geven als iemand die zelf niet heeft.

Heb jij nog goede tips voor geld verdienen op koningsdag?