Lenen bij registratie op de zwarte lijst

Hoe zit het met lenen bij registratie op de zwarte lijst? Wat zijn de mogelijkheden en hoe regel je het beste snel geld?

Lenen bij registratie op de zwarte lijst

Een groot percentage van de bevolking heeft een registratie op de zwarte lijst opgelopen. Dat wil zeggen dat in het verleden niet aan alle betalingsverplichtingen is voldaan, waardoor er een melding is gemaakt voor een negatieve kredietwaardigheid bij de Nationale Bank. Deze notatie maakt het voor veel mensen lastig om geld te lenen wanneer dat nodig is. Bovendien zijn deze registraties helemaal niet altijd accuraat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw financiële situatie sindsdien is veranderd, of dat de situatie helemaal niet zo ernstig is dat lenen niet binnen handbereik hoort te zijn. Om die redenen is het voor lening aanbieders ook niet altijd aantrekkelijk om een controle te doen op zwarte lijst toetsingen. Bij lening aanbieders die ervoor kiezen een zwarte lijst controle achterwege te laten kun jij meestal gewoon zonder moeite geld lenen.

Hoe werkt lenen bij registratie op de zwarte lijst?

Een registratie op de zwarte lijst is dus niet per se een belemmering voor het afsluiten van een lening. Een lening aanbieder kan er namelijk dus ook voor kiezen een zwarte lijst controle achterwege te laten. Dit omdat een zwarte lijst toetsing niet wettelijk verplicht is en de lening aanbieder vrij is om te kiezen. Aangezien deze toetsingen veel tijd en moeite kosten, zijn er aanbieders die ervoor kiezen dit achterwege te laten. Op die manier is het dus toch mogelijk te lenen ondanks een zwarte lijst registratie, dit is voor de aanbieder nu eenmaal geen obstakel.

Is lenen bij registratie op de zwarte lijst wel veilig?

Sommigen vragen zich af of deze methode van lenen, zonder zwarte lijst controle, niet teveel risico’s met zich meebrengt. Echter betekent het lenen via internet zonder zwarte lijst toetsing niet meteen dat het lenen minder veilig is. Immers is een zwarte lijst controle niet verplicht, maar wordt enkel aangewend door een leningaanbieder om zijn eigen risico op wanbetaling zo laag mogelijk te houden. Omdat deze risico sowieso lager zijn bij leningen van kleine bedragen, is het risico minder hoog bij deze aanbieders. Ook kosten deze controles veel tijd en moeite, zodat lening aanbieders sowieso liever kiezen voor het achterwege laten van deze controle. Het niet uitvoeren van een zwarte lijst controle betekent dus niet dat de lening aanbieder niet gewoon is ingeschreven bij de kamer van koophandel en wordt gecontroleerd door de overheid. Zo kun je dus met een gerust hart een lening afsluiten bij deze aanbieder.

Voorwaarden lenen bij registratie op de zwarte lijst

Dat er geen sprake is van een zwarte lijst toetsing zegt verder natuurlijk niets over de overige voorwaarden. Over het algemeen moet je gewoon 21 jaar of ouder zijn om deze leningen af te kunnen sluiten en moet je beschikken over een vast bedrag aan inkomsten. Daarnaast zijn er soms papieren nodig of moet jij je verantwoorden over waarom jij het geld wilt lenen. De precieze voorwaarden verschillen per aanbieder, dus het is belangrijk om altijd eerst vooraf de voorwaarden goed door te lezen. Lenen bij registratie op de zwarte lijst is dus in ieder geval niet direct onmogelijk!