Vragen over zwarte lijst leningen

Heb jij een zwarte lijst registratie en daarom vragen over zwarte lijst leningen? Hier meer informatie over hoe jij een gewenste lening kunt afsluiten.

Vragen over zwarte lijst leningen

Het aantal zwarte lijst registraties bij de Nationale Bank neemt aanzienlijk toe de afgelopen jaren. Een zwarte lijst registratie is dan ook vrij gemakkelijk op te lopen, wanneer jij tijdelijk de rekeningen niet betaald. Helaas heeft zelfs een eenmalige betalingsachterstand effect op je registratie bij de Nationale Bank. Een zwarte lijst registratie heeft als gevolg dat het niet langer mogelijk is om zomaar iedere lening af te sluiten. Daarom is het in een situatie waar extra geld nodig is, zaak om te kijken wat de verdere mogelijkheden zijn.

Hoe zit het met de zwarte lijst check? | Vragen over zwarte lijst leningen

Veel lening aanbieders die de risico’s op wanbetaling willen beperken, voeren een zwarte lijst check uit. Hierbij wordt er na het doen van een lening aanvraag een check gedaan naar de krediethistorie van die persoon bij de Nationale Bank. Indien jij negatief staat geregistreerd wordt jij voor de lening afgewezen en kan jij niet lenen. Het kan dus goed zijn dat jij om die reden op zoek bent naar een lening aanbieder zonder zwarte lijst check. Is dit mogelijk en zo ja, is het veilig om te lenen zonder deze controle? Het antwoord op deze vraag is positief: er bestaan zeker aanbieders die een zwarte lijst check achterwege laten en dit is niet per se minder veilig dan een reguliere lening, simpelweg omdat een zwarte lijst check geen vereiste wettelijke voorwaarde is.

Waar moet je rekening mee houden? | Vragen over zwarte lijst leningen

Waar moet je verder rekening mee houden indien je kiest voor een zwarte lijst lening, oftewel een lening zonder zwarte lijst check? Wat van groot belang is, is dat iedere aanbieder bepaalde voorwaarden aan de leningen stelt, deze zijn altijd terug te vinden op de website. Bij iedere lening krijg jij te maken met de wettelijke voorwaarden, maar daarnaast is iedere aanbieder vrij om er aanvullende voorwaarden aan toe te voegen, zoals onder andere een zwarte lijst check. Om die reden is het van groot belang dat jij voor het afsluiten van een lening altijd zorgt dat jij goed op de hoogte bent van de voorwaarden en beperkingen, zodat jij geen risico’s neemt of een lening afsluit die eigenlijk niet bij je past.

Hoeveel kan ik lenen met zwarte lijst? | Vragen over zwarte lijst leningen

Vanwege de veiligheid voor kredietafnemer en kredietverstrekker is het enkel mogelijk met zwarte lijst registratie een klein bedrag te lenen. Hoe hoog dit bedrag is verschilt per kredietverstrekker, maar over het algemeen gaat het om bedragen vanaf 50 tot 1000 euro. Je kunt daarbij wel zelf invulling geven aan de lening en de precieze hoogte ervan. Zo kun je 200 euro lenen voor de boodschappen, 600 euro voor een nieuwe computer of 900 euro voor rijlessen of het maken van die verre reis. Meestal hoef je de aanbieder niet te informeren waarvoor jij wilt lenen en heb jij hier dus volledige vrijheid in. Houd er dus wel rekening mee dat het enkel mogelijk is kleine bedragen te lenen.

Het afsluiten van een kleine lening ondanks zwarte lijst registratie behoort dus tot de mogelijkheden. De meeste aanbieders van leningen zonder zwarte lijst check vind je online. Bekijk dus of er online een aanbieder bij zit voor jou persoonlijk.